Dekorativ akustik

Dekorativ akustik

Ärende: Förskolan Klokkervej, Danmark

Projektnamn: Förskolan Klokkervej

Projekttyp:
Kindergarten

Stad: Århus

Land: Denmark

Produkter:
Adit med tryck

 

EFFEKTIV AKUSTISK EFTERJUSTERING I BEFINTLIGA RUM

Förskolan ”Børnehuset Klokkervej” hade problem med störande ljud i rummen där barnen leker och lär, samt där personalen tillbringar sina arbetsdagar.

De ville förbättra ljudkvaliteten utan att behöva stänga förskolan och utan större byggaktivitet runt de lekande barnen. Samtidigt ville de integrera ytterligare akustiska material i den befintliga interiören så att dessa smälte in på ett naturligt sätt. Det självklara valet för dem var därför Adit med färgglada tryck placerade högst upp på väggen längs taket.

Enligt personalen på ”Børnehuset Klokkervej” kunde de bokstavligen känna eller höra förbättringen av akustiken på en natt