Handelskammaren

Projektnamn: Handelskammaren

Projekttyp: Utbilding

Läge:Sanabis, Bahrain

Arkitekt: Aref Sadiq Design and Architects, Bahrain

 

“Tidigt i designfasen av Bahrains handelskammares hörsal erkände vi behovet av att uppnå de högsta standarderna ifråga om akustiskt resultat för att skapa den perfekta presentationsmiljön. Men vi förstod också att vi inte kunde uppoffra estetik i vårt val av material och inredning. Utrymmet måste ge gäster ett starkt och storartat första intryck samtidigt som det uppfyller sin akustiska roll som hörsal.”

 

“Vi valde att integrera Knauf Danolines akustiska tak- och väggpaneler i designen eftersom Knauf Danolines produktutbud gav oss flexibiliteten vi behövde för att skapa vackra former och arkitektoniska linjer samtidigt som vi uppnådde våra akustiska mål”, förklarar Sadeq och betonar vikten av att integrera akustik i designprocessen:

 

“Arkitekter designar ofta hörsalar med traditionell estetik i åtanke och lägger sedan till olika material för att uppfylla eller förbättra de akustiska kraven. Knauf Danolines produktutbud lät oss införliva akustiska material direkt i hörsalens grundläggande strukturelement: tak och väggar.”

 

År: 2008

Relaterade referenser

Reference_thumb_Weisskirchen_DE_2191

Utbilding

Grundsch. Weisskirchen

Tak och väggar som en integrerad del av arkitekturen som helhet

Reference_thumb_Pershore_UK_2000

Utbilding

Pershore High School

Robusta akustiska material

Reference_thumb_Tagensbo_DK_2848

Utbilding

Tagensbo Skola

Tak med sin egen identitet

Reference_thumb_Slattang_SE

Utbilding

Slättängsskolan

Ljus och akustik i fokus

Relaterade produkter

Product_thumb_Designpanel

Designpanel

Kant B1
Osynliga fogar