Earport Studios

Projektnamn: Earport Studios

Projekttyp: Fritidsanläggningar

Läge:Fornebu, Norge

Arkitekt: Dag Kolsrud

 

Audiovisuellt lyft

 

Ljudet från flygplan har tidigare ekat över Fornebu, Oslos tidigare flygplats. En del av de renoverade husen på flygplatsen är idag en inspelningsstudio – Earport Studios som drivs av Dag Kolsrud.

 

Den gamla terminalbyggnaden på Fornebu har omvandlats till en toppmodern musikstudio med ljusa rum och en genomtänkt inredning som förstärker den audiovisuella upplevelsen.

 

Earport Studio är resultatet av ett nära samarbete mellan Dag Kolsrud, som själv har konstruerat studion, och det norska Knauf-företaget Norgips.

 

Varje detalj i studion har skapats med särskild tanke på akustiken och ljudvågornas rörelse. Alla vinklar, krökar, takformer och mattor har placerats mycket noggrant och aldrig slumpmässigt – alla utgör medvetna val i skapandet av rum med olika uttryck.

 

Belgravia Micro och Designpanel Tangent används som akustiktak i studion. Dag menar att perforerade gipsskivor fungerar ypperligt som akustikmaterial och skapar mycket bättre ljud och akustik jämfört med material som har inbyggd ljudisolering.

 

På vissa av väggytorna i studion har Solopanel väggbeklädnader monterats tack vare deras minimala ljuddiffusion och deras enhetliga utseende.

 

Materialen och expertisen från Norgips, plus en unik design, har hjälpt Dag Kolsrud att skapa en inspelningsstudio i absoluta toppen inom musikproduktionen.

 

År: 2014

Relaterade referenser

Reference_thumb_Groupe_1000_FR

Arbete

Group 1000 HQ

Spelande kontraster

Reference_thumb_Lorenskog_NO

Köpcenter

Lørenskog Center

Konsekvent akustisk design

Reference_thumb_Regional-Archives

Utbilding

Regionala Arkiv

Akustisk komfort – högsta prioritet i Rhône

Reference_thumb_Ostre_UAE

Utbilding

Østre Skola

Välvt akustiskt tak

Relaterade produkter

Product_thumb_Belgravia

Belgravia

Kant E/E+
Indraget bärverk

Product_thumb_Designpanel

Designpanel

Kant B1
Osynliga fogar

Product_thumb_Solopanel_wall

Solopanel vägg

Väggyta med fortlöpande regelbundet perforeringsdesign