Gaston Berger Auditorium

Projektnamn: Gaston Berger Auditorium

Projekttyp: Utbilding

Läge:Bron, Frankrike (+Dom -Tom)

Arkitekt: Linda Aydostian

 

Tectopanel visar sina vackra kurvor i Frankrike

 

Grandiosa Gaston Berger Auditorium hos INSA i franska Lyon har genomgått kontroller på grund av dess åldrande interiör och undermåliga akustik. Linda Aydostian svepte in för att ge lokalerna en komplett och väl behövd restaurering. Hennes största uppgift var skapa bästa tänkbara akustiska komfort.

 

Det var viktigt att behålla takets krökning vilket gjorde uppgiften extra utmanande. Demonterbara standardtak på T-bärverk var omöjliga på grund av takets komplexa krökning, och kvadratiska paneler på 600 x 600 mm hade givit en ganska tråkig och oinspirerande form.

 

Lösningen på dessa problem återfanns i de goda akustikegenskaperna hos Tectopanel perforerad Micro samtidigt som formen kunde göras flexibel och tidlös. Panelerna tillverkades i rektangulära mått enligt Lindas specifikationer för att skapa unika perspektiv och ett visuellt naturligt flöde tillsammans med träpanelväggarna. Möjligheterna att kröka panelerna på plats och följa lokalernas former underlättade hela processen.

 

Panelernas vita Tectopanel reflekterande paneler ger det nyrestaurerade auditoriet ett modernt visuellt utseende samtidigt som användarna får en luftig och ljus miljö för inlärning.

 

Relaterade referenser

Reference_thumb_AMPHI-VINATIER

Sjukvård

Sjuksköterskehögskolan

Estetiken matchas perfekt med akustiska krav

Reference_thumb_Slattang_SE

Utbilding

Slättängsskolan

Ljus och akustik i fokus

Reference_Elementary_school_7

Förskolor

Lågstadieskola i Arc-Et-Senans

Unity förbättrar inlärningen med snygg akustik

Reference_thumb_Butzbach_DE

Sportanläggningar

Butzbach Schrenzer Skola

Slagfast akustiskt tak

Relaterade produkter

Product_thumb_Tectopanel

Tectopanel

Kant B
Synliga fogar