Lørenskog Center

Projektnamn: Lørenskog Center

Projekttyp: Köpcenter

Läge: Norge

Arkitekt: Narud, Stokke og Wiig A/S

 

Vid köpcentret Lørenskog i Norge var målet att ha en helt monolitisk takyta i hela byggnaden. Därmed användes Stratopanel med sin slumpmässiga, organiska perforering för köpcentrets mest välbesökta områden för att matcha gångarnas ivriga atmosfär.

 

I byggnadens lugnare delar användes Solopanel som akustiskt tak med en särskilt anpassad läsning för att täcka skiljeväggarna. För att få en konsekvent, monolitisk design hela vägen runt skiljeväggarna anpassades Solopanel med V-formade utskärningar. Detta gjorde att panelerna gick jämnt ihop med skiljeväggarna utan att perforeringsmönstret avbröts.

 

År: 2008

Relaterade referenser

Reference_thumb_Tagensbo_DK_2848

Utbilding

Tagensbo Skola

Tak med sin egen identitet

Reference_thumb_Slattang_SE

Utbilding

Slättängsskolan

Ljus och akustik i fokus

Reference_thumb_Kauppakeskus_FI

Köpcenter

Kauppakeskus Akseli Köpcenter

Krom upphängningsnät

Reference_thumb_Nissens_DK

Arbete

Nissens Kølerfabrik

Monolitiskt akustiskt tak: ro för öga och öra

Relaterade produkter

Product_thumb_Solopanel

Solopanel

Takyta med fortlöpande regelbundet perforeringsdesign

Product_thumb_Solopanel_wall

Solopanel vägg

Väggyta med fortlöpande regelbundet perforeringsdesign

Product_thumb_Stratopanel

Stratopanel

Takyta med fortlöpande oregelbundet perforeringsdesign

Product_thumb_Stratopanel_wall

Stratopanel vägg

Väggyta med fortlöpande oregelbundet perforeringsdesign