Vendsyssel Sjukhus

Projektnamn: Vendsyssel Sjukhus

Projekttyp: Sjukvård

Läge:Hjørring, Danmark

Arkitekt: Arkitektfirmaet Nord, Hanne Lauritsen and Arkitektfirmaet A.A.R.T., Mikkel Seler Christoffersen

 

Innertaken skulle vara robusta

”Under alla faser av byggnationen har vi försökt tillämpa våra egna erfarenheter av olika material vid nybyggnad. Därför har vi lagt stor vikt vid materialens tålighet. De ska kunna tåla att rengöras och demonteras. Det hänger samman med att personalen verkligen uppskattar att inredningen på sjukhuset är funktionell och hygienisk och att rummen är ljusa och lättstädade.

 

För att trygga både personalens och patienternas trivsel var det dessutom viktigt för oss att välja innertaksmaterial som är ljuddämpande och har så kort avgasningstid som möjligt. Knauf Danolinetaken uppfyller våra krav, så därför är vi nöjda med valet.”

Kaj Jensen, teknisk chef, Vendsyssels sjukhus

 

Vi ville ha ett ljust och vänligt uttryck

”Byggnaden och dess interiör skulle ge ett diskret,ljust och vänligt intryck. Innertaken skulle bidra till helhetsbilden genom att också vara ljusa och vänliga. Förutom de yttre egenskaperna var Knauf Danolinetaken även praktiska. De fällbara skivorna gör det avsevärt lättare att komma åt installationerna bakom.

 

I samband med detta projekt hade sjukhusets tekniska avdelning ett önskemål om att fortsätta med Knauf Danolineprodukter, eftersom de redan fanns i salarna. Vi tyckte att det var ett bra val, eftersom de uppfyllde de specificerade kraven och ekonomiskt sett var en fördelaktigare lösning än det metalltak som var alternativet. Vi såg ingen anledning att välja något annat.”

Kirsten Myrhøj, arkitektfirmaet NORD as

 

År: 2008

Relaterade referenser

Reference_thumb_Hamlet_DK

Sjukvård

Privatsjukhuset Hamlet

Trevligt inomhusklimat och ren luft

Reference_thumb_Ostra_SE_1728

Sjukvård

Östra Sjukhus

Noggrant val av akustiska material för att passa rummets syfte

Reference_thumb_BristolHospital_UK_2217

Sjukvård

Bristols Sjukhus

Infektionskontroll var den avgörande faktorn

Reference_thumb_PsychiatricHospital_FI_2027

Sjukvård

Psykiatriska Sjukhuset

Lugn och hemtrevlig atmosfär

Relaterade produkter

Product_thumb_Contur

Contur

Kant D/D+
Dolt bärverk